Het weer in Istanbul
Click for Istanbul, Turkije Forecast

Aanmelden Nieuwsbrief

IstanbulTips - English home | sitemap | contact   

Istanbul, grootste stad van Turkije. Stad tussen twee werelddelen. Brug tussen oost en west.

Wandelen in Istanbul

Stadswandeling - Wandelen in Istanbul - Rondleiding in Istanbul

Istanbul is een heerlijke stad om te wandelen, rond te lopen of een rondleiding te doen. Samen met Semra, een opgeleide Nederlandstalige gids en Istanbul Specialist kan je Istanbul beter leren kennen en ontdekken. Lekker op een rustige tempo, zonder de tussenstraatjes en verhaaltjes te missen. Vergeet ook niet dat je met Semra (officiele gids) niet in de lange wachtrijen hoeft te staan bij de top bezienswaardigheden en allerlij vragen kunt stellen aan haar in je eigen taal, tijdens je rondleiding in Istanbul. Je krijgt de aangename en de juiste informatie door over de geschiedenis van Constantinopel / Istanbul en praktische tips over het vervoer, winkelen, typische Turkse restaurants en over wat je zeker moet eten en over het bruisende nachtleven. Ze neemt je mee naar aparte cafés en restaurants met fantastisch uitzicht en heerlijk Turkse eten, restaurants die nergens in boekjes voorkomen. Je krijgt alle nodige informatie door die je tijdens je gehele verblijf in Istanbul kunt gebruiken voor een heerlijke paar dagen in Istanbul...

Ontdek het echte Istanbul met Semra....

Je kunt je wandeling in Istanbul zelf laten inrichten ook qua tijd. Stuur een bericht met je wensen erbij en hoeveel tijd je hebt, krijg een op maat wandeling / rondleiding programma voorstel.

www.privegidsistanbul.nl

Een paar wandelingen;

Een dagje van de musts van Istanbul; de Highligts van Istanbul (Old City)

 

We beginnen bij de Million Steen ooit het nulpunt van de wereld tijdens de Romeinse periode. We bezoeken verder het Hippodroomplein, de Blauwe Moskee, de oude Arasta Bazaar een gedeelte van het Bijzantijns Paleis met zijn prachtige grondmozaieken, de wereldwonder Aya Sophia en het Ottomaanse Topkapi Paleis met zijn Harem verblijf.

 

Achter de voetsporen van de Ottomaanse Sultans

 

Het Topkapi Paleis met zijn Haremverblijf, de oude stadsmuren van Constantinopel uit de vierde eeuw, Suleymaniye Moskee en Kulliye, Valens Aquaduct, Zeyrek tot het mausoleum van Sultan Mehmet de Veroveraar (Fatih Sultan Mehmet).

 

Wandelen in het andere Istanbul; Fatih, Carsamba & Vefa

 

Een ongewone ontdekkingstocht door een wijk die redelijk conservatief is, Fatih. Een conservatieve volkswijk die rondom de Fatih Moskee en het praalgraf van Fatih Sultan Mehmet -de Veroveraar van Constaninopel-, op de derde heuvel van Istanbul ligt.

 

Wandelen in het Aziatisch Istanbul : Uskudar& Kadikoy

 

Met de vapur (veerboot) gaan we de Bosporus over naar de Aziatische kant van Istanbul; naar Uskudar. Wandelen door het centrum van Uskudar langs de eeuwenoude straten en bazaars en langs Sultan moskeeen. Met de dolmuş gaan we naar Kadıköy het hart en het centrum van het Aziatisch gedeelte. We gaan weer met de vapur terug, genieten van de Bosphorus zeestraat.
Meer informatie | Adverteren | Disclaimer