Het weer in Istanbul
Click for Istanbul, Turkije Forecast

Aanmelden Nieuwsbrief

IstanbulTips - English home | sitemap | contact   

Istanbul, grootste stad van Turkije. Stad tussen twee werelddelen. Brug tussen oost en west.

Reviews (11)
Ik ben benieuwd waarom de dervisjen sekte verboden is en door wie?
Fatih / 07-03-2011 17:03
Er is veel te bekijken in deze stad maar alles ligt mooi bij elkaar. Trek goeie platte wandel schoenen aan en je ziet heel veel op één dag.
De stad kwam op mij als zeer schoon over. Ook waren er heel veel leuke restaurantjes, het prijsniveau is lager dan in Nederland.
Ik ben samen met een vriendin naar deze stad geweest, het is wel goed te doen ook al wordt je veel aangesproken, blik op oneindig. Zeker een bezoek waard!
Dijkman / 23-07-2010 14:53
Het hart

Istanbul is het hart van de wereld. Zonder het hart zal de mensheid niet bestaan en zonder Istanbul heeft de wereld geen bestaansbetekenis.

Bosporus is te vergelijken met de onderste en bovenste holle ader. Daarvanuit stroomt de zuurstofarme bloed het hart binnen waardoor die een nut zal krijgen. Te vergelijken als de toestroom van de mens van de beide werelddelen die door de Bosporus gescheiden worden. De mensheid stroomt van beide werelddelen waar ze op de Bosporus bijeen komen.

Sultan Ahmet moskee is de longslagader van Istanbul. Via hier stroomt de zuurstofarme bloed door naar de longen waar hij zuurstof krijgt. Dankzij de Sultan Ahmet moskee krijgt de mensheid zuurstof binnen om weer verder te kunnen gaan met de dagelijkse bezigheden.

Istiklal caddesi en Taksim meydani is de plek waar het hart harder klopt dan normaal. Het hart klopt normaal gesproken ritmisch waardoor het bloed door het lichaam vervoert wordt maar Istiklal caddesi en Taksim meydani is de oorzaak van adrenaline stijging door de toestroom van de mensen. De kick die je daar beleefd zul je nergens anders op de wereld beleven.

Het beste is dat je Istanbul zelf meemaakt. Zonder het meemaken van Istanbul mis je HET HART van je leven...


emine / 20-01-2010 23:58
Konstantiniyye, Constantinopel, vanaf 1930 Istanbul; een brug tussen Azie en Europa. De bezienswaardigheden in Istanbul zijn er te veel om in een paar zinnen te noemen. Het is een stad rijk aan cultuur met vele historische herinneringen die je niet in een paar dagen kunt bezichtigen. De Galata Tower die al jaren onopvallend op z'n plek staat, verheugt zich erop te worden bezien. De Aya Sofya; een kathedraal dat verbouwd is tot moskee heeft haar poorten geopend tot de mensheid en wacht ongeduldig voor betreding. Het wonderbaarlijke Topkapipaleis die je het gevoel geeft dat de Sultans er nog rondlopen. Bij betreding van Dolmabahce Paleis wordt je al verwelkomd door soldaten en een ongelooflijk schitterende uitzicht. Qua ligging zeer indrukwekkend met een kijk op de Bosporus. De Blauwe Moskee schitterend vanwege zijn blauwe tegels en bezoekers van verschillende etnische afkomst. De Eyup Sultan moskee die beroemd is om zijn drukke ochtendgebeden en waar je duizenden vogels hoort zingen vroeg in de ochtend. Istiklal caddesi in Taksim waar duizenden verschillende gezichten te zien zijn. Misir Carsisi, Egyptische bazaar waar kruiden, turks fruit en alles te vinden is. Vooral niet vergeten een broodje vis bij Eminonu met een zicht op de Bosporus te eten met een aansluitende boottocht door de Bosporus. Sluit je ogen en leef mee.

Istanbul kun je niet verwoorden, je moet het beleven. Dan pas begrijp je wat ik met Istanbul bedoel.
Zehra / 19-01-2010 00:37
Review:
‘Istanbul: de Stad van de Vier Elementen’ vuur, water, lucht en aarde. Istanbul is een magische metropool die door de EU-ministers van Cultuur uitverkoren is tot Culturele Hoofdstad in 2010. Istanbul is de enige stad ter wereld die in twee continenten ligt, deels in Europa en deels in Azië. In Istanbul zijn vele verschillende bezienswaardigheden en de een is mooier dan de ander.

Tip:
Istanbul is een geweldige stad en er is heel veel te beleven! De leukste manier om Istanbul te ontdekken is de boottocht over de mooie rivier de Bosphorus per veerboot.
Yasin / 17-01-2010 23:31


Review Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie | Adverteren | Disclaimer