Het weer in Istanbul
Click for Istanbul, Turkije Forecast

Aanmelden Nieuwsbrief

IstanbulTips - English home | sitemap | contact   

Istanbul, grootste stad van Turkije. Stad tussen twee werelddelen. Brug tussen oost en west.

Blogs (4)
MEI
 06
De verborgen theehuisjes
 Geen reacties  3.696 keer gelezen

De verborgen theehuisjes

 

De Turken staan er bekend om dat ze veel thee drinken. De theehuisjes zijn dan ook niet weg te denken uit de straten van Istanbul. Op elke hoek zie je wel een paar opa's met een glas thee in de handen en anders zijn het de jongeren die genieten van een gezellig praatje, een krantje en een theetje. Rondom Taksim zijn er twee verborgen theehuisjes waar je zeker naar toe moet om de sfeer te proeven. Natuurlijk zijn er nog tientallen die ontdekt moeten worden, maar de onderste twee zullen je in ieder geval verbazen.

 

In een zijstraatje vlakbij de middelbare school Galatasaray vind je 'Limon Bahcesi', wat citroenentuin betekent. Je gaat een flatgebouw binnen, waardoor je het gevoel hebt dat je helemaal geen tuin gaat tegenkomen. Maar als je een stuk doorloopt, kom je in een prachtige, verstopte tuin met citroenbomen die omgetoverd is tot een café waar je goed kunt eten.

 

En dan heb je nog een theehuis/tuin op het Istiklal. Vlak na de middelbare school Galatasaray, kom je Yapi Kredi bank tegen. Recht tegenover deze bank, heb je een passage waar je sjaaltjes en sieraden kunt kopen. In eerste instantie is het niet te zien, maar aan het uiteinde van deze smalle passage, tref je een plein waar er tientallen kleine tafeltjes en stoeltjes staan, waar je kunt genieten van heerlijke (naar mijn mening een van de lekkerste) thee en tosti. Weer of geen weer, er zitten altijd mensen. De bezoekers variëren van studenten tot hoog bejaarden, en de eigenaar zorgt er iedere ochtend voor dat alle mogelijke kranten netjes op de tafels liggen.

 

Auteur: Suna Floret

Facebook Twitter Google LinkedIn Myspace
 Terug


Reacties

Geen reactie gevonden.


Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie | Adverteren | Disclaimer