Het weer in Istanbul
Click for Istanbul, Turkije Forecast

Aanmelden Nieuwsbrief

IstanbulTips - English home | sitemap | contact   

Istanbul, grootste stad van Turkije. Stad tussen twee werelddelen. Brug tussen oost en west.

Blogs (4)
APR
 05
De Geheimen Van Istanbul - Suna Floret
 3 reactie(s)  17.383 keer gelezen

Ervaar traditie terwijl je ontspant – de zes populairste hamams in Istanbul

Je kunt de hamams niet wegdenken uit de straten en hotels van Istanbul. Niet alleen in hamams, maar in ieder huis is er wel een moeder of oma die de kinderen om de zoveel tijd een scrubbeurt geeft. Of je je nou door je oma laat scrubben of op vijfhonderd jaar oude mozaïeken tegels ligt, het is een ritueel wat je zeker moet ervaren. Hieronder een lijst met de zes populairste hamams in Istanbul.


Populairste Hotel Hamams


Çirağan Palace Hotel
Dit hotel beschikt over een traditionele Turkse hamam wat samen is gegaan met luxe. Ze hebben ook een historische hamam in het paleis die dateert van het jaar 1871, het jaar waarin het paleis werd gebouwd. Hoewel het ooit werd gebruikt door de Sultans die in het paleis woonden, is het historische hamam niet meer in gebruik.
Prijs vanaf: 120 euro
Çirağan Caddesi 32, Beşiktaş
www.kempinski-istanbul.com

Four Seasons Bosphorus
Het Four Seasons hotel heeft nieuw leven ingeblazen in de hamamervaring. Je krijgt hier een royale haarbehandeling, een gezichtsbehandeling en je kunt nog kiezen voor lichaamsverpakkingen. 
Prijs vanaf: 90 euro
Çirağan Caddesi 28, Beşiktaş
www.fourseasons.com/bosphorusSwissotel
Swissotel heeft een Turkse hamam, een afzonderlijke VIP hamam en als een van de weinige hotels, een speciale bruidshamam.
Prijs vanaf: 65 euro
Maçka Bayildim Caddesi 2, Maçka
www.swissotel.comPopulairste Historische Hamams: historische hamams zijn allemaal erg standaard en bestaan meestal uit een scrub, gevolgd door een sessie baden. Maar deze badhuizen dragen geschiedenis met zich mee en stralen authenticiteit uit. De onderste drie hamams dateren uit het Ottomaanse Rijk.

Çemberlitaş
Çemberlitaş is een van de oudste hamams in Istanbul. Er wordt aangenomen dat het gebouw in 1584 is gebouwd door architect Sinan. De behandeling is door de jaren heen even authentiek gebleven. Elke tegel van de hamam geeft je het gevoel alsof je in de Ottomaanse tijd zit, dus het is de juiste plek voor liefhebbers van geschiedenis.
Prijs vanaf: 25 euro
www.cemberlitashamami.com
Galatasaray Hamam
Een ander populair hamam is de Galatasaray Hamam, vlakbij de bekende winkelstraat Istiklal. Ook Galatasaray Hamam heeft behandelingen voor bruid- en bruidegombehandelingen. Leuke feit: ook John Travolta is een bezoeker van Galatasaray Hamam.
Prijs vanaf: 30 euro
Turnacibasi Sokak 24, Galatasaray
www.galatasaryhamami.com

Üsküdar Çinili Hamam
Populair onder het volk. Het is een hamam waar je voor weinig geld een authentieke scrubbehandeling kunt krijgen. De hamam is in 1648 gebouwd, een lange periode gesloten geweest en opnieuw geopend in 1964. In Çinili Hamam worden de vrouwen in een andere ruimte behandeld dan de mannen.
Prijs vanaf: 9 euro
Çavuşkapi Sokak, Üsküdar


Geschreven door: Suna Floret

Facebook Twitter Google LinkedIn Myspace
 Terug


Reacties


Ontdek ook de kleinere hamams in de tussenstraatjes. Daar krijg je veel betere en de echte service/behandeling dan bij de grotere hamams. Je vindt ze ook in Sultanahmet die daar al eeuwen bestaan! En voor een veel lagere prijs dan bij de grote en bekende hamams.Laat je herboren worden in een kleine hamam in Istanbul!Gr

Semra Ozbek Akgol

Nederlandstalige Gids in Istanbul
Semra / 31-01-2012 om 18:40
Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.

Ben blij met jullie toevoeging!

Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar www.istanbultips.nl in Firefox. :( Weten jullie hoe dit komt?Groetjes Barbara
vakantiehuis / 13-02-2011 om 10:08
Deze traditionele badhuizen moet je echt bezocht hebben!!!! Heerlijk!!
Top info met top foto's!!
Marlies / 06-04-2010 om 22:15


Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie | Adverteren | Disclaimer