Het weer in Istanbul
Click for Istanbul, Turkije Forecast

Aanmelden Nieuwsbrief

IstanbulTips - English home | sitemap | contact   

Istanbul, grootste stad van Turkije. Stad tussen twee werelddelen. Brug tussen oost en west.

Wijken

Nisantasi
De wijk Nisantasi staat bekend om zijn vele winkels, maar dan van de echte merken. Hier vind je hier ook de meest belangrijke straat van Istanbul, de Abdi Ipekçi Caddesi. Vol met leuke en aparte winkels, ijsverkopers en lekkere restaurantjes.

 

Topkapi kwartier
Je vind hier het Topkapi complex dat toegankelijk is voor publiek. Een deel van het Topkapi complex is veranderd in een openbaar park. Hier vind je ook het Archeologisch museum met een verzameling vondsten uit Turkije en het Midden-Oosten.

 

Het Aziatische gedeelte
Istanbul ligt op twee continenten Europa en Azië. Ze worden verbonden door de Bosporusbrug. Ook kan je naar de andere kant met de boot, een populair vervoersmiddel.


Üsküdar
Üsküdar is afgeleid van Skutari, wat ‘dorp der blinden’ betekent. Destijds konden de Byzantijnen niet begrijpen dat iemand zich op de Aziatische kant wilde vestigen, terwijl toch duidelijk zichtbaar was dat de Europese kant zowel mooier als strategischer was. Het is nu een moderne stad.

In 1853 schonk de Duitse keizer Wilhelm de Tweede het prachtig station Haydarpasa aan de stad Istanbul. Zo ontstond er een directe verbinding via het spoor van Berlijn naar Bagdad. Het straatbeeld in het Aziatische gedeelte is behoorlijk anders dan dat van het Europese gedeelte. In het kort: Veel meer laagbouw, bredere straten en minder toeristen!

 

Op het Aziatische gedeelte van de stad vind je naast natuurlijk de vele winkels en moskeen, ook Selimiye Barracks (geen barrakken maar een enorm gebouw waar tijdens Krimoorlog Florence Nightingale werkte), Beylerbeyi Palast (het buitenverblijf van vele sultans), Hemdat Israel Synagogue. In het dorpje Cengelkoy, waar een vrolijke sfeer heerst, vind je restaurantjes aan het water en een prachtige skyline van het Europese gedeelte. Als je in Istanbul bent, mag je deze kant van de stad dus zeker niet missen!

Bron: KRO-Citytrips

 Meer informatie | Adverteren | Disclaimer