Het weer in Istanbul
Click for Istanbul, Turkije Forecast

Aanmelden Nieuwsbrief

IstanbulTips - English home | sitemap | contact   

Istanbul, grootste stad van Turkije. Stad tussen twee werelddelen. Brug tussen oost en west.

Uitgaan tips

Algemeen

Istanbul leeft overdag maar zeker ook 's avonds en 's nachts. Uitgaan is hier fantastisch en divers. Er zijn vele trendy clubs en bars, waar u in het begin van de avond ook kunt dineren. De mooiste lokaties, de mooiste interieurs en de beste muziek! Maar ook het oude Istanbul is ruim vertegenwoordigd, zo worden er op vele plaatsen Turkse avonden met authentieke muziek en dans georganiseerd. Maar misschien wilt u gewoon een leuk barretje waar ook de vriendelijke Turkse bevolking graag komt, ook die zijn er beslist in overvloed!

 

Er zijn tal van plaatsen waar u de avond in Istanbul kunt doorbrengen. Het merendeel van de toeristen verblijft in Sultanahmet en omgeving. Toch liggen de meeste uitgaansgelegenheden aan de overkant van de Gouden Hoorn, langs de oevers van de Bosporus en in de Europese wijk.

 

Bars

De beste bar met live optredens in Istanbul is Çalik. Er worden tevens klassieke shows (buikdanseressen e.d.) gegeven. Ook Orient House (wat tevens een restaurant is) heeft op dit vlak een goede reputatie. Discotheken zijn zeer toeristisch gericht en meestal ook erg duur. Let op voor oude en vervallen clubs, in Istanbul zijn een aantal uitgaansgelegenheden berucht om het feit dat ze toeristen durven afpersen. Als je het liever wat rustig aan doet zijn er natuurlijk ook de mooie terrasjes met uitzicht op de Bosporus.

 

Club Reina
Club Reina is hipperdepip-hip en valt onder de absolute danstoppers. Het is een enorme openluchtdiscotheek aan de voet van de brug over de Bosporus, en ligt in de wijk Ortaköy. Er kunnen 2500 mensen in. Een groot deel hiervan is jetset; sommigen meren even aan met een luxe speedboot. Pierre van Hooijdonk, actrice Uma Thurman en acteur Roeland Fernhout zijn enkele V.I.P.'s die hier hun gezicht lieten zien. Je fotocamera hoef je niet mee te nemen, want die wordt meteen in beslag genomen. Het is verstandig om van te voren een tafeltje te reserveren in één van de binnengelegen restaurantjes, want het deurbeleid is behoorlijk streng.

http://www.reina.com.tr/eng/

 

 

Laila

Gelegen in Kurucesme, tussen Ortakoy en Bebek. Ook hier kom je helaas alleen binnen als je eruit ziet als een model, beroemdheid of miljonair, maar zodra je voorbij de strenge portiers bent is het party-time!

 

  

Pikap Bar

Imam Adnan Sok no 6

Taksim

 

Gelegen op de eerste verdieping.

Iedere avond live music verzorgd door de eigenaar Rusti, goede live muziek en relaxte sfeer met regelmatig een groot (Turks) feest.

 

Ulus 29

Bekendste nachtclub aan de Aziatische kant van de Bosphorus. De club is alleen bereikbaar per boot. Overdag kun je heerlijk zwemmen en 's avonds lekker eten, dansen en poolen in de schitterende nachtclub.

 

Pasha is de grootste club van de stad. Bij de club horen verschillende restaurants en een aantal bars. De nachtclub staat bekend om de dansvloer. Deze grenst aan de Bosporus. 's Avonds met de buitenverlichting aan heb je tijdens het dansen een prachtig uitzicht over de zee-engte. 's Zomers met een lekker nachtelijk temperatuurtje is het heerlijk dansen tot in de laatste uurtjes.

 

Locatie

Ortaköy, noordelijk gelegen buitenwijk, aan de Europese oever van de Bosporus

Adres

Muallim Naci Caddesi 142, Ortaköy.

Openingstijden

Alleen 's zomers; tot ver na middernacht

Reserveren/Informatie

0212-2597061


 

Tip

Als de Raki tot aan je neus zit en je de volgende dag een kater kan verwachten dan heeft Istanbul dé oplossing. In de buurt van nachtclubs (ook bij Pasha) zitten Iskembe restaurants die open blijven tot in de vroege uurtjes. Iskembe is een penssoep, die volgens de Turken een kater geen kans geeft…

 

Gramofon is een gezellig café om een hapje en drankje te nemen. Vanuit het café heb je een mooi uitzicht op het Tünel-plein, waar de oude trammetjes nog rijden. 's Avonds is Gramofon dé plek voor jazz of klassieke muziek.

 

Tip

Aan de muren hangen prachtige schilderijen van het oude Istanbul, neem eens kijkje.


Locatie

Beyoglu, aan het Tünel-plein

Adres

Tünel Meydani 3, Beyoglu

Openingstijden

ma-za 8.00u tot 1.30u

zo 8.00u tot 20.00u

Reserveren/Informatie

0212-2930786

 

Hayal is 'the place to be' voor jongeren en studenten in Istanbul, al kan dat natuurlijk zomaar veranderen. De jongeren komen af op de live jazz-, blues- en popmuziek. Het gezellige cafeetje heeft vrijwel iedere avond vanaf elf uur een concert(je).


Tip

Als je tijdens een concert niet de hele tijd wilt staan, kom dan ruim op tijd. In Hayal kan het namelijk erg druk zijn.


Locatie

Vlakbij Istiklal Caddesi, Beyoglu

Adres

Büyükparmakkapi Sok 19, Beyoglu

Openingstijden

Dagelijks van 11.00u tot 2.00u

 

Op de achtste en negende verdieping van de oude Galata-toren vind je het chique restaurant en de bar Galata Külesi Nightclub. Je kunt je voorstellen welk uitzicht je 's avonds hebt. Binnen is het ook goed toeven, met onder andere buikdansshows.

 

Tip

Combineer een dineetje met een avondje dansen. Het kost je een aardige duit maar dan heb je ook wat...


Locatie

Galata-toren, Beyoglu

Adres

Büyük Hendek Caddesi, Beyoglu

Openingstijden

Club en restaurant zijn open van 20.00u tot 2.00u

Reserveren/Informatie

0212-2451160

 

Bebek Hotelbar

Het klinkt niet zo aantrekkelijk: 'hotelbar'. Toch is de bar van het Bebek hotel een prima plek om te mixen met toeristen, Turken en andere hotelbezoekers. In Istanbul zijn nog veel meer hotelbars die zich prima lenen voor een gezellig avondje. De bar van het Bebek hotel heeft een terras aan de oever van de Bosporus. Regelmatig is er live Jazz muziek.

 

Tip

Houd de programmering van het café in de gaten, want het hotel wil nog wel eens een Jazz-ster naar de bar halen voor een concert.


Locatie

Bebek, Europese oever van de Bosporus

Adres

Cevdetpasa Caddesi 113-115, Bebek

Openingstijden

Dagelijks van 17.00u tot 24.00u.

Reserveren/Informatie

0212-2633000

 

Bioscopen

In de buurt van de oude filmstudio’s (aan de Istiklâl Cadessi)  liggen verschillende bioscopen met een Europese-Amerikaanse programmering. De films worden in de oorspronkelijke taal geprojecteerd, met Turkse ondertitels. In de volgende 2 bioscopen worden films vertoond in de oorspronkelijke taal:
Atlas: Istiklâl Cadessi 209
Alkazar Sinema: Merkezi Istiklâl Cadessi


Bioscoop Feriye ligt aan de Bosporus en is een van de mooiste bioscopen, met bar en restaurant. De programmering loopt voor op die in Nederland en je kunt ook hier de originele versie bekijken met een Turkse ondertiteling, voor circa 4 euro per film.
Adres: Ciragan Cadessi 124 - In de wijk Ortaköy

 

 

Bron: KRO-Citytrips, Rtl.nl/reizen, Elmarreizen

 

Heb je tips voor ons? Laat een bericht achter via contact

 Meer informatie | Adverteren | Disclaimer