Het weer in Istanbul
Click for Istanbul, Turkije Forecast

Aanmelden Nieuwsbrief

IstanbulTips - English home | sitemap | contact   

Istanbul, grootste stad van Turkije. Stad tussen twee werelddelen. Brug tussen oost en west.

Accomodatie

Hotel Pera Palas
Dit hotel werd special gebouwd om de reizigers te huisvesten van de Oriënt Express Parijs – Istanbul. Een hotel in oude stijl, prachtige lampen, krakende vloeren én met één van de oudste liften van Turkije; gebouwd in 1910 en nog steeds in gebruik. Veel beroemdheden hebben in dit hotel geslapen. Ataturk, de grondlegger van het moderne Turkije, Mata Hari, Ernest Hemmingway, Greta Garbo, Jackie Kennedy, Josephine Baker én schrijfster Agatha Christie, oftewel de Koningin van de misdaad. Christie verbleef vaak in dit hotel. Ze schreef hier haar bestseller, Murder on the Oriënt Express. Tijdens haar verblijf hier verdween Christie ooit 11 dagen. Niemand weet wat er met haar is gebeurd. Jaren later vond de eigenaar van het hotel een sleutel in de oude kamer van Christie. Men is ervan overtuigd dat deze sleutel het antwoord is op het mysterie van de verdwijning. De kamer van Christie is in tact gebleven. Ook nog steeds geëerd in het hotel is Ataturk, vader der Turken, een naam die hij van het volk kreeg. De kamer waar hij altijd verbleef, is nog steeds in originele staat. Slapen mag er absoluut niet. De plek is heilig. Maar je kan hem wel bezichtigen.
Het hotel is al voor de derde keer van een faillissement gered en is niet in opperbeste staat. Een beetje triest om te zien hoe dit gebouw met zo’n historie het bijna niet redt door de eisen van de hedendaagse toerist.

Adres: Mesrutiyet Cad. 98 / 100

Bron: KRO-Citytrips

 

Hotel “Les Ottomans”

Dit hotel is een nieuwe aanwinst in Istanbul. Ontwerper Zeynep Fadillioglu, sinds enige jaren een ster in de Turkse designwereld. Ze richt zich op de Ottomaanse traditie. Fadillioglu tempert licht bijv. door een doorzichtige wand neer te zitten naast de lichtbron. Ook houdt zij erg van tapijten, vooral in rood. Dit hotel is te vinden in Ortakoy aan de Europese zijde van Istanbul, zo’n vijftien minuten met de taxi vanaf Taksim. Omdat het maar een tiental kamers heeft, is het populair bij internationale sterren die even wat afzondering willen. Even naar binnen lopen is er niet bij, maar je kunt er natuurlijk wel een kamer boeken. Dan moet je wel in de buidel tasten (de goedkoopste kamer is 1000 Euro) maar je hebt dan wel de kans om bijv. Paris Hilton of Donna Karen te ontmoeten.

Bron: Bernard Bouman
 

Heb je tips voor ons? Laat een bericht achter via contact

 

 Meer informatie | Adverteren | Disclaimer